22-10-05

Vrijdag 22-10-2005

Dag verhaal vrijdag 22/10
 
Op het programma vandaag een bezoek aan de training afdeling.
We verzamelden allen aan station 10 voor het gezamelijke ontbijt, dit keer bij Shoney's
Een buffetje waar iedereen kon nemen wat ze wilden.
Bij de afrekening kwam de eerste verrassing, voor ons Brandweermannen werd de rekening in twee gedeeld.
Daarna reden we naar de andere kant van de stad voor ons bezoek aan training.
We hadden gevraagd om, indien mogelijk, het wel even warm te stoken voor ons maar daarvoor kwamen we van een kale reis thuis. Wegens gebrek aan personeel werd het dus een theoretische uitleg over het gebruik van alle installaties, afgerond met enkele videobeelden van het lokale productiehuis.
Zoals in het verleden werden de afspraken gemaakt om enkele van hun filmpjes en lesmateriaal te kunnen meenemen (vanaf nu verkrijgbaar op DVD ipv video). Enkele dvd's zitten ondertussen reeds in onze koffers.
 
Voor het middagmaal gingen we langs in een firehouse sub, een sandwichbar die destijds werd opgericht door een van de brandweermannen en nu is uitgegroeid tot een van de meest bloeiende franchise zaken in Florida ( al 193 vestigingen ) http://www.firehousesubs.com/ 
 
Daarna was het tijd voor ons bezoek aan de Budweiser brouwerij. Nadat we gisteren konden zien hoe de flesjes werden gemaakt waren we vandaag getuige van hoe dit alles werd gevuld.
16.000.000 pintjes per dag worden hier op flesjes of blikjes gedaan, onvoorstelbaar.
Hiervan werd Willy zelfs stil, zijn idee om de zaak over te nemen heeft hij maar laten schieten.
Te groot zei hij. Toen we na de rondleiding in de cafetaria het produkt gratis mochten proeven stond daar de volgende verrassing te wachten. Luc, brouwer in spe te Kaprijke, bleek te jong te zijn en moest het met een colaatje doen. http://www.budweiser.com voor meer info
 
Op de terugweg naar John's firemuseum werd even halt gehouden aan een supermarkt, zodat nog enkele nodige aankopen konden gebeuren (2 bakken bier) en veel frisdrank. John bestelde een vijftal pizza en zo hadden we weeral iets om te eten. Net voor 18.30 brak dan de hemel open en werden we vergast op een tropische regenbui die hier wel vaker voorkomen en niets met de tropische storm wilma te maken hebben, zodat we iets later dan voorzien konden terugkeren naar onze station. Daar hadden we schijnbaar toch enkele oproepen gemist, hopelijk nog iets meer deze avond.
De kennismaking met de nieuwe crews is opnieuw hartelijk, dus kunnen de ervaringen weer uitgewisseld worden.
 
Voor morgen een dag Daytona. De weersvoorspelling ziet er goed uit, dus hopen we op een mooie dag.
meer nieuws op zondagmorgen denk ik.
 
 
 
 
 
 

04:57 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Budweiser 16.000.000 pintjes per dag om alle brandjes te blussen!
Een fijne verderzetting van de reis.

Jo

Gepost door: Jo Wagemans | 22-10-05

De commentaren zijn gesloten.