23-10-05

Zondagmorgen 03.00

Rond drie uur deze morgen werd alarm geslagen voor een uitslaande brand in een leegstaand hotelcomplex down town Jacksonville.
onmiddelijk werd een tweede alarm gegeven.
dwz dat er 9 autopompen, 4 ladderwagens, 2 rescue, 3 officieren en 3 safetyploegen geactiveerd werden.
ikzelf reed mee in de wagen van F5 (officier Battalion 5).
Na een korte rit, ongeveer een 7 tal minuten, kwamen we terplaatse en hadden we ondertussen al vernomen dat autopomp 1 en ladder 1 (die binnen 2 minuten terplaatse waren) vastgesteld hadden dat het vuur zich op de 2e verdieping in een kamer achteraan situeerde en dat het vuur door het dak sloeg.
Terwijl E1 (E van engine = autopomp) vanop de tweede verdieping de aanval inzette en Ladder 1 zich opstelde om het dak te bereiken (het gebouw telde 2 verdiepen op de plaats van de brand) werden beide voertuigen voorzien van voeding door de volgende autopompen.
De brand werd snel omschreven en een commadostructuur werd opgezet als volgt:
1 officier voor algemeen commando, backup van 2e officier + assistent CP OPS
1 onderofficier voor de blusactiviteiten op elk verdiep (=gelijksvloer - 1e verdiep - dak)
1 officier voor bevoorrading
1 officier voor rehab en rescue (plaats om na de inzet bij te komen of ploeg om in actie te komen bij ongevallen on the scene). Deze mannen (10 personen) staan braafjes naast het gebouw te wachten tot ze opdracht krijgen voor inzet, wat bij deze interventie niet nodig was. Op 20 minuutjes was alles onder controle en kon iedereen een nieuwe persluchtfles afhalen bij air5, een voertuig met persluchtcompressor en bufferflessen en een voorraad van 80 flessen die ondertussen ook ter plaatse was gekomen.
Ondertussen was ook hun persverantwoordelijke met cameraman ter plaatse.
PS : er liepen ook 12 belgische of nederlandse jongens rond met kleine oogjes en grote camera's die nauwlettend het hele spectakel opvolgde en becommentarieerde.
 
Wat kan je meer wensen dan zo'n mooi begin van misschien wel een lange zondag.
Groetjes aan iedereen, uw reporter kruipt nog even terug onder de wol.
 
 

10:07 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.