23-10-05

Zondagmorgen

Hier een update.
Gelukkig hebben we toch nog wat slaap kunnen inhalen en bleef het rustig tot deze morgen.
Ondertussen zijn hier de eerste streepjes wolken van Wilma binnen gedreven en is het aan't regenen.
Ik heb vernomen dat hier in Jacksonville er een vijftigtal specialisten in positie gebracht worden om de opkuis na de doortocht van Wilma aan te pakken.
Een tiental van hen zijn reeds deze ochtend naar een plaats in het voorziene rampgebied vertrokken en hun taak is van na de doortocht zo snel mogelijk de schade op te nemen en dan de gewenste hulp op de juiste plaats brengen. Omdat Jacksonville buiten de voorziene zone ligt is zij ook uitgekozen om een grote bevoorradingsplaats in te richten hier in een militair kamp. Daar worden grote hangars vrijgemaakt en komen de supply's van feul, eten, water en ijs binnen voor verdere distributie.
 
Verder gaat hier alles zijn normale gangetje.
Engine 10 is zojuist vertrokken voor hun uurtje fitness, en zij pikken op de terugweg onze voorraad eten op voor vandaag. Iets specials voor de belgische gasten hebben ze ons verteld. Ze voorzien een brunch rond 11 uur en dan een avondmaal voor vanacht.
 
Rond 9 uur is de ladder dan vertrokken voor een medisch bijstand aan een diabetisch patient, met Andre en Willy als oberservator.
Vandaag gaan Willy en Luc van station veranderen. Luc zegt dat hij wat meer actie wil, Willy heeft vernomen dat in station 14 er 2 vrouwelijke brandweermannen dienst hebben vandaag.
Tot zover de update, meer later tussen de oproepen door.
Mogelijks wordt er vandaag ook nog wat persmedewerking verwacht, maar dat horen we wel.
 

15:13 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

°°° Doe ze de groeten daar in Florida.
Op openluchtklassen hebben we ook een brandweerkazerne bezocht.
Er werkten daar alleen vrijwilligers.

Groetjes

Gepost door: emiel | 23-10-05

De commentaren zijn gesloten.