25-10-05

Laatste shift in station 10

Hallo,
 
inderdaad, de tijd vliegt als je je amuseert.
En zo zijn we hier aan onze laatste dag toe.
Met deze shift waren we afgelopen zaterdagnacht ook van dienst, dus ze beginnen ons te kennen. Ook voor hun begint het nu door te sijpelen dat dit de laatste dag wordt dus worden we nog wat meer in de watten gelegd.
Er was ook nog een afspraak met hun fireboat. Marine 1, gestationieerd aan de St John Rivier moest ook nog eens bekeken worden, en er waren zelfs plannen om een rondvaart te maken met ons allen. Ter plaatse aangekomen met 14 (die van st. 7 waren met de Hazmat naar training) bleek echter dat ook hier alles tot een static display beperkt zou worden en konden we enkel de boot even van dichtbij bekijken en werden de pompen even opgestart.
3 pompen die elk 8000 liter per minuut kunnen leveren, dat heeft bij enkele industriebranden aan de oevers van de rivier al het verschil gemaakt.
Er stond ons echter ook nog een lokale reporter op te wachten aan het brandweerstation en die wilde ons nog wel even intervieuwen voor het avondnieuws van vandaag of morgen. Paul mocht dus van de gegelegenheid gebruik maken om de organisatie en de ontvangst in de stad toe te lichten en ook Martin mocht als deelnemer hierover meepraten. We zien dus wel of we nu BF worden (beroemde Fireobserver). Ze zetten het in ieder geval online :
http://www.firstcoastnews.com/news/local/ als het uitgezonden is op TV hier.
Vanavond halen we al de eerste bagage op zodat we morgen wat vlotter alles klaar hebben voor het vertrek en onze trip naar Ocala.
We hopen echter nog op enkele spannende tussenkomsten en met het veranderde weer zou dit moeten lukken zeggen ze hier. De wind is gedraaid en komt nu uit het noorden. Daardoor is de temperatuur gedaald tot rond de 5 graden, wat hier wel echt koud is. Dan wordt er dikwijls bijgewarmd met draagbare kacheltjes die voor de nodige incidentjes zorgen.
 
Net na de middag waren we dus al terug op de verschillende stations en konden we opnieuw meerijden met al wat vertrok.
Willy en Martin, die op station 14 zitten, blijven hier tot na het avondeten en hebben ondertussen ook al weeral enkele tussenkomsten kunnen meepikken.
Het is nu 3 uur in de namiddag en we reden juist weg voor de 4e keer deze namiddag.
Meestal medische tussenkomsten. Dit geeft aan ons als observers de gelegenheid om achter de schermen, en in de huizen en verblijfplaatsen van de mensen eens een kijkje nemen. Je staat soms perplex van wat je daar aantreft.
Zo, hopelijk een spannende shift nog
groetjes vanuit het koude maar zonnige Florida.

21:06 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.