25-10-05

Maandag, de dag dat Wilma voorbij kwam.

Hallo,
 
Maandagavond en terug in de stations.
Vandaag hebben we Wilma moeten verwerken, maar hier in het bovenste topje van Florida heeft dit buiten wat regenachtig weer in de voormiddag weinig effect gehad.
Net na de middag brak opnieuw het zonnetje door en voelden we ons weer op verlof.
We knepen er dan ook even tussenuit, even genoeg van al dat brandweer gedoe, even de toerist uithangen.
Er stond wel wat op het verlanglijstje dus hadden we weer tijd tekort.
We begonnen aan station 1, maar reden direct door naar Station 2.
Een lokale brandweerman, die een centje bijverdient als t-shirt leverancier, kwam special voor ons langs met zijn collectie. Hij deed goede zaken.
Bleek dus wel dat er iets fout loopt met onze communicatie want de mannen van Kuurne stonden al gepakt en gezakt klaar voor te vertrekken.(2 dagen te vroeg dus)
Na dit voorval, en het erbijhorende terugclaimen van je bed, waren we klaar voor de volgende stop. Het AllTel Stadium, Home of the Jaguars. Het lokale Football team kan tijdens hun thuiswedstrijden steeds rekenen op 65.000 toeschouwers in deze sporttempel. Het is dan ook een enorme constructie, die we graag wel eens van binnen bekeken hadden, maar dan scheen niet mogelijk. Dan maar verder shoppen : Union shop, waar we de bestelde kalenders gingen ophalen. We hadden er nog niet genoeg van dus nog verder om even te kijken in de lokale uniformshop. In het helse verkeer hier geraakten we elkaar dan kwijt. Gevolg : 11 fireobservers in de ene winkel, vijf andere in een andere. Er zijn hier natuurlijk meerdere uniform winkels dus het duurde dan weer even voor we allemaal samen waren. Ook daar werden weer goede zaken gedaan. Nog niet voldaan werd dan ook nog maar een army surplus store aangedaan, zo een stock americain waar allerhande militaire spullen kunnen gekocht worden. Om het geheel dan af te sluiten was de Target Superstore onze laatste stop waar iedereen nog snel wat at voor we met zijn allen weer terug naar de stations konden voor de laatste 24 uur periode morgen.
 
Ondertussen zijn er weeral een aantal tussenkomsten geweest en worden de belevenissen van de dag doorverteld aan onze amerikaanse collega's.
Hopelijk krijgen we nog een drukke nacht te verwerken.

03:11 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.