27-10-05

26 Oktober Dagverslag

Hallo,
Toch online geraakt.
Het werd weer een drukke dag maar we zullen toch blijven proberen om U op de hoogte houden van onze bezigheden.
Na een koude en stille nacht konden we dan deze morgen toch afscheid nemen van onze gastheren.
Voor enkelen viel dit afscheid toch zwaar, want op deze korte tijd zijn er weer enkele hechte banden gesmeed. 1e stop deze morgen, thuis bij Sweetie, waar john al sinds gisteren bezig was om voor de fireobservers een ontbijt te bereiden. En ze lieten het zich smaken. Rond 8.30 was het dan tijd om te vertrekken richting Ocala. Eerste stop daar was het state fire college. Ik ben zeker dat elk van de fireobservers U hierover een uitgebreid verslag zal uitbrengen maar ik mag toch stellen dat dit opleidingscentrum een van de volledigste is dat we tot nu toe konden bezoeken. De verschillende mogelijkheden beginnen opsommen zou ons te ver leiden. Na een rondleiding van twee uur konden we in de schoolkantien het middagmaal nuttigen en ook de lokale souvenier shop moest er weer aan geloven. Na Fire College kwam E-One, een constructeur van brandweervoertuigen, die vooral op met zijn aluminium afwerking geliefd is bij de amerikaanse brandweerdiensten. Een 400 tal voertuigen afleveren per jaar, daar zou menig constructeur van dromen. De meeste voeretuigen worden helemaal van niets vervaardigd in hun fabriek, waarbij enkele de voor- ,achteras met banden, motor en pomp van buiten het bedrijf komt, al de rest wordt lokaal vervaardigt. Indrukwekkend om zien.
Rond 17.30 waren we terug aan het hotel en hadden we bijna geen tijd, want de laatste verkoper van Jacksonville brandweer t-shirts stond alweer op ons te wachten. Nu werd wel de laatste bestelling nog afgehandeld denk ik.
Het avondmaal, in gezelschap van enkele amerkaanse vrienden ging door bij de Mongolian BBQ. Een restaurant niet var van het hotel. Ook de brandweercommandant himself was aanwezig en had toch weer een uurtje van zijn tijd vrijgemaakt voor ons. We bedankten hem nogmaals hartelijk voor de ontvangst in de jacksonville fire family.
Enkelen trokken zich nadien vermoeid terug op hun kamer, anderen namen dansend afscheid van Jacksonville.
Morgen verlaten we de stad dan voorgoed, ditmaal richting titusville.

07:14 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

DVD's Dag Paul,
Denk je eens aan Katrien haar DVD's (Girlmore Girls serie 4). Wat de prijs betreft niet meer dan 55 dollar inclusief taxen. Alleszins bedankt.
Nog veel plezier ginder. Groetjes.
Christine

Gepost door: Christine | 27-10-05

De commentaren zijn gesloten.