29-10-05

Dagverslag Vrijdag

Hallo, eerst beginnen met mijn oudste dochter te feliciteren met haar 21e verjaardag.
Spijtig genoeg zit ze in bed met een zware griep, het vieren zal voor later zijn.

De dag begon prachtig in de omgeving waar we zaten, enkel vroege vogels hadden al een duik genomen in het zwembad voor het ontbijt.
Rond 9 uur vertrokken we dan naar de cape.
Toch wel een indrukwekkende plaats als je weet dat vanop deze plaats men mensen naar de maan heeft gestuurd. Met de problemen met de shuttle is het er misschien wat stiller, maar dat is maar een gedacht. Het bruist er van de bedrijvigheid, en de 14.000 mensen de er tewerkgesteld zijn houden de boel wel draaiende. Op het programma vandaag een afwisselende kijk op de historie en de toekomstplannen van de ruimtevaart.
Het terrein zelf, een kleine 45 km langs de kust van Florida, is enkel toegankelijk via één brug, die in geval van nood kan afgesloten worden. Tussen het terrein en de rest is er een brede rivier die wel zal verhinderen dat iemand onbevoegd het terrein betreed. als je dan nog weet dat de voor de rest het terrein tevens een natuurreservaat is, de woonplaats van menig aligator en zeeschildpad, en ontelbare vogelssoorten, dan waan je je direct in aards paradijs.
Waarre het natuurlijk niet van al die rare constructie die overal aan de horizon opduiken.
Het meest opvallende is natuurlijk de Space Shuttle assembly Building, de garage van de space shuttle's. Met zijn 180m het hoogste 1 verdieping gebouwen ter wereld. Van daaruit wordt de geassembleerde space shuttle naar het launch pad gebracht, de lanceertorens die 6 km verderop staan.
Onze ontdekkingstocht begon in het Imax Theater waar we een 3D film zagen over de maanlandingen en de inspiratie die dit opleverd voor de volgende generatie.
Zoals steeds op een zodanig ontroerende manier gebracht dat dit niemand onberoerd liet.
Daarna een wandeling doorheen het rakettenpark en een filmpje over het heelal.
Met de bus ging het daarna doorheen het terrein, van space station assembly, naar launch pad 39A&B, Space shuttle assembly en tot slot Apollo building. Daar lag een Saturnus 5 raket over de volledige lengte in het gebouw. Indrukwekkend is het minst wat je hier kan bij zeggen.
Rond drie uur gingen we verder richting Orlando waar we rond 5.30 aankwamen en incheckte voor de laatste drie nachten. De avond gebruikte we om nog eens wat te gaan shoppen, ditmaal in de outlet stores, fabriekswinkels waar alle goederen zwaar afgeprijsd te koop liggen.
De weg erheen was ook al een belevenis, doorheen de verlichte winkelstraten van Orlando.
Een van de restaurants was zelfs gewoon ondersteboven neer gezet. de moeite waard.
Rond 10 uur konden we beladen met weeral goodies terugkeren en was het voor de meeste tijd voor verdiende nachtrust, anderen wilden nog meer lichtjes zien.
Uw reporter zocht een plaatsje in de hotellobby en schafte zich een verbinding aan voor de volgende drie dagen. Misschien krijg ik straks nog wat foto's, dat zien we dan wel weer.
tot het volgende rapport, dan meer over ons bezoek aan Universal Studio's
 

 
05:26 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.