25-10-05

emmy (preetje zoals filip zegt) uit zelzate

Jonges, toffe site. Leuk om inderdaad n contact te blijven met de mannen in de US en de dames thuis.
Vooral het tijdstip tot jullie terugkeer, zeker een aanraden om aan te brengen als mijn ventje naar Corpus gaat ....
Voor de dames die thuis zijn .... ze keren ver terug en ze hebben Wilma overleefd !!!!!
groetjes
Emmy

22:11 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Laatste shift in station 10

Hallo,
 
inderdaad, de tijd vliegt als je je amuseert.
En zo zijn we hier aan onze laatste dag toe.
Met deze shift waren we afgelopen zaterdagnacht ook van dienst, dus ze beginnen ons te kennen. Ook voor hun begint het nu door te sijpelen dat dit de laatste dag wordt dus worden we nog wat meer in de watten gelegd.
Er was ook nog een afspraak met hun fireboat. Marine 1, gestationieerd aan de St John Rivier moest ook nog eens bekeken worden, en er waren zelfs plannen om een rondvaart te maken met ons allen. Ter plaatse aangekomen met 14 (die van st. 7 waren met de Hazmat naar training) bleek echter dat ook hier alles tot een static display beperkt zou worden en konden we enkel de boot even van dichtbij bekijken en werden de pompen even opgestart.
3 pompen die elk 8000 liter per minuut kunnen leveren, dat heeft bij enkele industriebranden aan de oevers van de rivier al het verschil gemaakt.
Er stond ons echter ook nog een lokale reporter op te wachten aan het brandweerstation en die wilde ons nog wel even intervieuwen voor het avondnieuws van vandaag of morgen. Paul mocht dus van de gegelegenheid gebruik maken om de organisatie en de ontvangst in de stad toe te lichten en ook Martin mocht als deelnemer hierover meepraten. We zien dus wel of we nu BF worden (beroemde Fireobserver). Ze zetten het in ieder geval online :
http://www.firstcoastnews.com/news/local/ als het uitgezonden is op TV hier.
Vanavond halen we al de eerste bagage op zodat we morgen wat vlotter alles klaar hebben voor het vertrek en onze trip naar Ocala.
We hopen echter nog op enkele spannende tussenkomsten en met het veranderde weer zou dit moeten lukken zeggen ze hier. De wind is gedraaid en komt nu uit het noorden. Daardoor is de temperatuur gedaald tot rond de 5 graden, wat hier wel echt koud is. Dan wordt er dikwijls bijgewarmd met draagbare kacheltjes die voor de nodige incidentjes zorgen.
 
Net na de middag waren we dus al terug op de verschillende stations en konden we opnieuw meerijden met al wat vertrok.
Willy en Martin, die op station 14 zitten, blijven hier tot na het avondeten en hebben ondertussen ook al weeral enkele tussenkomsten kunnen meepikken.
Het is nu 3 uur in de namiddag en we reden juist weg voor de 4e keer deze namiddag.
Meestal medische tussenkomsten. Dit geeft aan ons als observers de gelegenheid om achter de schermen, en in de huizen en verblijfplaatsen van de mensen eens een kijkje nemen. Je staat soms perplex van wat je daar aantreft.
Zo, hopelijk een spannende shift nog
groetjes vanuit het koude maar zonnige Florida.

21:06 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Arsène en het A-team

Heeeee , karate kid ( eric ) zo te lezen goed naar jullie zin ! staat niet slecht op die motor.> kan je toch wel meenemen? Hier nog rustig met uitrukken. doe de rest de groeten en nog veel plezier.

Arsène en het A- TEAM

16:55 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maandagavond deel II

Opnieuw een brandoproep, zelfde adres als twee uur geleden.
Heropflakkering, deze keer op de bovenverdieping onder het dak.
Was weer snel geblust, maar deze keer hebben ze alles goed verzopen,
hopelijk begint het niet nog eens te branden op hetzelfde adres, alle, voor ons mag het hoor.
Paul, Luc en Andre op station 10

06:35 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jacksonville Jaguar(s)

We bedoelen wel het metalen beest in het midden he

06:33 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

 Maandagavond

hallo paul, hier 2 foto's voor op de blog
na twee uitrukjes van van morgen en na dat we vanmiddag terug zijn gekomen van een middagje winkelen terug gekomen in de kazerne hebben we de mannen van
station 5 geholpen met de auto in de was te zetten en net toen we aan een lekker ijsje wilde beginnen vanavond weer alarm voor huis brand dus gaat goed op station 5 zoals op de meeste stations

Op de brand liepen we weer verschillende fireobservers tegen het lijf.

groetjes jan en eric

05:17 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maandag, de dag dat Wilma voorbij kwam.

Hallo,
 
Maandagavond en terug in de stations.
Vandaag hebben we Wilma moeten verwerken, maar hier in het bovenste topje van Florida heeft dit buiten wat regenachtig weer in de voormiddag weinig effect gehad.
Net na de middag brak opnieuw het zonnetje door en voelden we ons weer op verlof.
We knepen er dan ook even tussenuit, even genoeg van al dat brandweer gedoe, even de toerist uithangen.
Er stond wel wat op het verlanglijstje dus hadden we weer tijd tekort.
We begonnen aan station 1, maar reden direct door naar Station 2.
Een lokale brandweerman, die een centje bijverdient als t-shirt leverancier, kwam special voor ons langs met zijn collectie. Hij deed goede zaken.
Bleek dus wel dat er iets fout loopt met onze communicatie want de mannen van Kuurne stonden al gepakt en gezakt klaar voor te vertrekken.(2 dagen te vroeg dus)
Na dit voorval, en het erbijhorende terugclaimen van je bed, waren we klaar voor de volgende stop. Het AllTel Stadium, Home of the Jaguars. Het lokale Football team kan tijdens hun thuiswedstrijden steeds rekenen op 65.000 toeschouwers in deze sporttempel. Het is dan ook een enorme constructie, die we graag wel eens van binnen bekeken hadden, maar dan scheen niet mogelijk. Dan maar verder shoppen : Union shop, waar we de bestelde kalenders gingen ophalen. We hadden er nog niet genoeg van dus nog verder om even te kijken in de lokale uniformshop. In het helse verkeer hier geraakten we elkaar dan kwijt. Gevolg : 11 fireobservers in de ene winkel, vijf andere in een andere. Er zijn hier natuurlijk meerdere uniform winkels dus het duurde dan weer even voor we allemaal samen waren. Ook daar werden weer goede zaken gedaan. Nog niet voldaan werd dan ook nog maar een army surplus store aangedaan, zo een stock americain waar allerhande militaire spullen kunnen gekocht worden. Om het geheel dan af te sluiten was de Target Superstore onze laatste stop waar iedereen nog snel wat at voor we met zijn allen weer terug naar de stations konden voor de laatste 24 uur periode morgen.
 
Ondertussen zijn er weeral een aantal tussenkomsten geweest en worden de belevenissen van de dag doorverteld aan onze amerikaanse collega's.
Hopelijk krijgen we nog een drukke nacht te verwerken.

03:11 Gepost door Fireobservers in Jacksonville | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |